8 cărți pe care i le poți citi unui copil de 5 ani

Ești în căutarea unei cărți pe care să i-o citești copilului tău, seara la culcare?

Am inclus aici o listă de 8 cărți pe care i le citesc lui Radu (4 ani și 10 luni) și care i-au atras atenția în ultimul timp. Unele dintre ele pot fi citite și copiilor de 3 ani (de exemplu „O zi cu mecanicii din lumea animalelor”), iar altele vor putea să le citească și singuri, după ce merg la școală (de exemplu „Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi”).


  1. Biblioburro și cărțile călătoare, de Monica Brown și ilustrații de John Parra (editura Cartemma)

Când un bărbat aduce într-un sătuc izolat doi măgari, Alfa și Beto, încărcați cu cărți pentru copii, Ana devine atât de entuziasmată, încât decide să scrie singură o carte în timp ce așteaptă întoarcerea bibliotecii călătoare – Biblioburro.

 Povestea mi-a adus aminte de campania minunată BookTruck - Cărțile pe roți, inițiată de Asociația Culturală Cărțile pe Față.

1.png

 

2. Dacă vrei o carte care să îi explice copilului tău ce sunt instrumentele medicale și de ce sunt importante, poți încerca Echipa de prieteni Măsimtbinescu, de Ioana Chicet-Macoveiciuc și ilustrații de Alexander Glonin (editura Univers)



 „Această carte este un instrument foarte util de educație medicală pentru copii și părinți, pentru că explică în joacă, pe limba celor mici, ce sunt microbii și cum ajung ei în corpul nostru, ce rol au masca și mănușile, branula, termometrul, recoltorul de exsudat, aspiratorul de muci, camera de spital, siropurile, cremele, gipsul și masca de aerosoli, medicul și echipa lui, și de ce e important să mergem la medic cu încredere și curaj, nu cu frică”.

 

2.png

3. Dacă copilul tău e pasionat de mașini, motoare, șurubăit/reparat cred că O zi cu mecanicii din lumea animalelor, de Sharon Rentta, poate fi o idee bună.

Pentru Dominic e o zi foarte importantă: le dă o mână de ajutor mecanicilor de la garajul tatălui său.

3.png

4. Din păcate nu aveam în bibliotecă și nu îmi amintesc să fi citit când era mică această carte, dar descopăr acum împreună cu Radu lumea fascinantă a lui Habarnam în volumul – Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi, de Nikolai Nosov (editura Humanitas junior)

5.png


Urmează două cărți despre emoții, foarte îndrăgite de Radu și care vorbesc despre frică și tristețe într-o manieră amuzantă și ușor de înțeles de către cei mici:

 5. Mi-e frică, de Brian Moses și ilustrații de Mike Gordon (editura Pandora M)

6. Mă simt trist, de Brian Moses și ilustrații de Mike Gordon (editura Pandora M)

9.png

7. O reinventare a poveștii clasice „Cei trei purceluși” sau ce s-ar întâmpla dacă lupul din basm ar trebui să își ia copiii la serviciu.

Este o carte care sigur îi va amuza pe copii – Lupul cel rău și cei 14 lupușori, de Christine Naumann-Villemin și ilustrații de David B. Draper (editura Pandora M)

6.png

8.  O altă carte despre cum să îți depășești frica ca să îți faci prieteni noi, care este și extrem de frumos ilustrată – Surpriza din lac, de Marius Marcinkevicius, ilustrații de Lina Dudaite (editura Cartemma).

8.png

 Lectură plăcută alături de copilul tău! :)

Previous
Previous

Mamele citesc DoR

Next
Next

Cum m-am îndrăgostit de cărți?Povești primite de la membrii comunității Mamele citesc